Tein tänään lounaaksi tosi hyvää hirvipaistia,jota kannattaa kokeilla smileyTässä resepti:
-n2kg. hirven paistia
-(piimää tai kaljaa)
-100-200g siankylkeä
.2tl suolaa
-5 katajanmarjaa
-10-15 mustapippuria
(1 sipuli)
-3-4dl vettä
1.Voit liottaa paistin piimässä tai kaljassa 6-12tuntia,mutta se ei ole välttämätöntä
2.Kuivaa paisti ja poista siitä kalvot.Sido paisti tarvittaessa
3.Leikkaa sianliha viipaleiksi ja ruskista padassa.
4.Ruskista paisti sianlihan rasvassa
5.Ripottele suola ruskistuneen paistin pinnalle ja levitä päälle sianlihaviipaleet
6.Lisää pataan muut mausteetja kuuma vesi.
7.Hausuta liha kypsäksi n,1,5- 2tuntia.Kypsän paistin sisälämpötila on n.75-77astetta.
KASTIKE:
-n.3dl paistolientä
-SUURUS
-1/2- 1,5rkl vehnäjauhoja
-(mustapippuri)
-(suolaa)
-(soijakastiketta)
-1/2- 2dl kermaa
Kuumenna liemi kiehuvaksi.Sekoita jauhot pieneen vesimäärään ja lisää suurus kastikkeeseen hyvin sekoittaen.Anna kiehua 5-10min.Mausta.Lisää kerma valmiiseen kastikkeeseen.Kastikkeen väriä ja makua voi parantaasoijakastikkeella.